Programa Bo Respir 2020

La Generalitat Valenciana ofereix ajudes amb el programa ‘Bo respir’ per a l’any 2020. La data límit de termini és el 13 de febrer.

Qui pot sol·licitar-ho?

Persones dependents que es troben ateses habitualment en el seu domicili personal o familiar i necessiten l’atenció temporal en un centre especialitzat perquè presenten un nivell de dependència que els fa necessitar les cures d’una altra persona.

En què consisteix cada bo?

1. Bo respir mensual o BO VERD
Consistirà en un bo per a l’estada durant un mes en una residència de tercera edat quan, per necessitats sanitàries o socials, la persona major necessite l’atenció integral en un centre especialitzat.

Els bons verds es podran fer efectius a elecció de l’interessat i d’acord amb el centre triat per a la seua atenció, durant un mes natural o bé de data a data en dos mesos consecutius, sempre que el gaudi es realitze amb anterioritat al 31 de desembre de 2020.

2. Bono respir dies o BO BLAU
Consistirà en 20 bons diaris per a l’atenció en residències de tercera edat que podran fer-se efectius l’any 2020 en les dates triades pels interessats. Aquests bons es podran utilitzar en la forma que els interessats trien, com a forma més adequada per a la satisfacció de la seua pròpia necessitat, durant 20 dies consecutius o en dies agrupats i, en aquest cas, el mínim serà de dos dies consecutius.

Els bons blaus de residència es gaudiran al llarg de l’any 2020 en els dies triats pels interessats i d’acord amb els centres triats, i el gaudi s’entendrà en un horari que s’estableix a partir de les 9 del matí del dia d’entrada fins a la mateixa hora del dia que es produïsca l’eixida.

3. Bo respir cap de setmana o BO BLANC
Consistirà en 12 bons per a gaudir-los en una residència de tercera edat, en els caps de setmana que l’interessat trie, d’acord amb el centre en el qual serà atés, a raó d’un bo mensual, si bé, per necessitats de l’usuari, el gaudi de diversos caps de setmana podrà fer-se efectiu en un mateix mes.

Els bons blancs es podran utilitzar durant l’any 2020, en un horari que s’estableix a partir de les 9 hores del divendres fins a les 17 hores del diumenge, incloent-hi, en tot cas, el dinar del divendres i el dinar del diumenge.

Per a conéixer tota la informació del programa, podeu visitar la pàgina web de la Generalitat Valenciana: https://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=2761

També podeu telefonar al nombre dels serveis socials de Ròtova.
Telèfon: 664 426 955

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *