Ròtova aprova un pressupost de 2020 amb una nova organització

El pressupost ascendeix a 1.220.472€.

L’Ajuntament ha de fer front al pagament de 324.580€ en préstecs, un 26,6% del total del pressupost.

Ròtova aprovà el passat dilluns 30 de desembre el Pressupost de 2020. El document recull una organització que reflecteix un nou plantejament del consistori i s’ajusta, així mateix, a la situació econòmica en què es troba el municipi. Es tracta d’un pressupost equilibrat que ascendeix a 1.220.472€. Cal tenir en compte, a banda de les despeses presentades, que l’Ajuntament de Ròtova ha de fer front al pagament dels préstecs per valor de 324.580€, un 26,6% del total del pressupost, un fet que en limita la capacitat inversora.

L’alcalde i responsable d’Hisenda, Jordi Puig, ha explicat que «estem limitats per la situació heretada, però cal plantejar una nova manera d’organitzar-nos i treballar per aconseguir dinamitzar el poble». Cal destacar el canvi de filosofia i l’adopció d’uns compromisos de recolzament en la Mancomunitat de Municipis de la Safor. És el cas del servei d’Agent de Desenvolupament Local, una aposta per tal de treballar l’accés a noves subvencions i una major dinamització econòmica; i en el servei de Calaix Jove, per aportar una major oferta en activitats per a la joventut.

Els pressupostos mostren una aposta decidida per Educació, Benestar Social i Cultura (que, junt a Esports, sumen un 22%); concreten una àrea per al Porrat de Sant Macià; i, a més, volen atendre la gent gran, amb una programació continuada. De més a més, són uns pressupostos que volen donar cobertura a una nova manera d’entendre la Participació Ciutadana, en col·laboració amb les associacions i la ciutadania. Cal destacar les noves àrees de Comunicació, Promoció lingüística, Benestar Social i Cultura (amb una àrees pròpia i delimitada), Agricultura, Patrimoni, Joventut…

El pressupost de 2020 ha estat calculat a partir d’uns criteris de prudència pel que fa als ingressos, tenint en compte, a més, els resultats de l’exercici anterior; i s’ha tingut en compte la pujada del 2% prevista per al personal en els propers Pressupostos General de l’Estat. Hi ha consignades de manera explícita les activitats que organitza i ofereix l’Ajuntament, que no ocorria fins el moment, i hi ha detallades les partides de les diferents regidories per facilitar-ne el funcionament anual.

Pots consultar el document amb tots els detalls al portal de transparència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *