Ròtova convoca una acció de voluntariat al riu Vernissa

L’acció s’emmarca en el projecte Libera per la naturalesa. El municipi s’uneix a aquesta iniciativa de l’organització SEO/BirdLife, amb la col·laboració de l’organització Ecoembes

Ròtova inicia una activitat de voluntariat per al diumenge 15 de març: netejar un tram del riu Vernissa, que passa pel municipi. Les persones voluntàries eixiran des de la plaça Major, a les 9.00h. Les persones interessades a participar-hi hauran d’escriure un correu electrònic a l’adreça cultura@rotova.es i facilitar el nom, cognoms, DNI i un correu electrònic de contacte. 

Des de la Regidoria de Medi Ambient i Canvi Climàtic s’ha destacat des d’un primer moment la importància de mantenir els espais verds del municipi el més protegits i nets possible. Per aconseguir-ho, Ròtova participa dintre de la iniciativa de SEO/BirdLife i Ecoembes anomenada Libera. 

La eina del municipi consisteix a realitzar una netejar del riu Vernissa, recollir totes les deixalles que els voluntaris i voluntàries troben i reciclar-les en els cubs corresponents. Els participants rebran el material necessari per poder dur a terme l’activitat. Cal dur roba i calcer còmodes, a més d’esmorzar i aigua.

Projecte Libera

Libera és una iniciativa impulsada per l’organització SEO/BirdLife que compta amb la col·laboració de l’organització dedicada a la recuperació d’envasos a Espanya, Ecoembes. L’objectiu d’aquest projecte és conscienciar i mobilitzar la ciutadania en pràctiques que servisquen per mantenir lliure de deixalles els espais naturals i augmentar el nivell de biodiversitat. El projecte gira entorn a tres punts principals: coneixement, prevenció i participació. 

A la pàgina web Proyecto Libera es pot trobar molta més informació. També hi ha disponible a Internet un manifest amb els detalls del projecte Libera (es pot trobar adjunt a aquest article).

Documentación Adicional

Manifest projecte Libera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *