Aclaracions amb diferents situacions sobre el COVID19 (Ministeri de l’interior)

ACLARIMENTS CORONAVIRUS

A data 18/3/2020. Aquests criteris poden anar variant segons evolucione la situació en l’actual escenari d’Estat d’Alarma, podent ser més o menys restrictiu.

Al cotxe, 1 persona, excepte els casos autoritzats (persones dependents…). I, a partir de 2 persones sense excepció, serà sancionable.

– Estarà permés passejar a la mascota el temps mínim imprescindible. Una sola persona.

– Els establiments de subministrament de combustible que disposen serveis de condícia hauran de facilitar el seu ús als conductors professionals.

Així mateix, a fi de possibilitar els descansos adequats en compliment de la normativa de temps de conducció i descans, que són imprescindibles per a poder dur a terme les operacions de transport, aquells establiments que disposen de cuina, serveis de restauració, o expenedors de menjar preparat, hauran de facilitar al transportista professional un servei de servei d’àpats.

No ha d’haver-hi cap reunió ni aglomeració de qualsevol comunitat (musulmana, cristiana, xinesa), etc. Han d’estar tancats els negocis d’aquestes comunitats que no hagen d’estar oberts, igual que mesquites, etc.

Funeràries: poden obrir, sempre que s’evite l’aglomeració de persones i respectant en tot cas la distància d’un metre entre persones.

Clíniques veterinàries poden obrir per a garantir la normativa sobre
benestar animal.

Perruqueries i clíniques de bellesa: No poden obrir, però poden atendre els seus clients a domicili.

Notaries, Registres de la Propietat, Corredories d’assegurances: poden obrir.

– Botigues de telefonia mòbil: sí que poden obrir (han de garantir-se les comunicacions).

– Empreses de menjar ràpid han d’estar tancades llevat que porten
el menjar a domicili. Només està permés el repartiment, no anar a recollir el menjar a l’establiment. Tot el menjar ha de repartir-se a domicili.

– Establiments comercials detallistes d’alimentació (menjars fets
per a portar,
que no es consumeixen en l’establiment). Està permesa la seua obertura al públic amb les garanties exposades anteriorment. Evitar aglomeracions (nombre de persones a l’interior el que es puga despatxar i la resta en cua al carrer a la distància d’un metre entre elles).

Establiments d’hostaleria (bars, restaurants, pizzeries,
hamburgueseries). Només es permet l’enviament a domicili, no la recollida en l’establiment encara que no es necessite accedir a aquest.

Els comerços minoristes tenen permesa la venda per Internet i l’enviament a domicili.

Supermercats i botigues d’alimentació (En els quals es permet l’obertura aquesta prohibit el consum de productes en els propis establiments. S’evitaran aglomeracions i es controlarà que consumidors i empleats mantinguen una distància de seguretat d’almenys un metre a fi d’evitar possibles contagis. No es poden consumi aliments a l’interior de supermercats.

Tallers de reparació de vehicles: No està permesa la seua obertura al
públic, excepte causa justificada
, només poden funcionar a porta tancada (qui vulga reparar el vehicle el porta i es va, res de quedar-se en el taller).

Botigues d’electrodomèstics i ferreteries tancades.

– Botigues que embenen diverses coses, es comprovarà com és l’activitat
principal, però si no és legal es tancarà.


Empreses de construcció permeses.

No s’ha d’anar a la 2n residència de viatge. Prohibit.

– Se suspén l’obertura al públic dels locals i establiments minoristes, havent de tindre les persianes baixades o portes tancades. Excepte els indicats en la norma.

– Determinats comerços com a proveïdors de fitosanitaris o materials de construcció, el recomanable és que porten ells el material on és necessari, però es troba permés el recollir els productes prèviament encarregats per a realitzar activitat laboral (majorista) (per a garantir que només estarà un únic client).

– D’igual manera es permet l’activitat comercial a les botigues de fitosanitaris a l’interior de les cooperatives per als seus socis, amb les degudes precaucions d’evitar aglomeració de persones, podent articular un sistema de cita prèvia, perquè es troben en el lloc una persona per a realitzar una recollida de comanda i una altra a l’espera.

Transport de mercaderies.- Només es regula el transport de viatgers per tant no es posa cap limitació al transport de mercaderies, ni per tipus de mercaderia, ni per destinació d’aquesta.

Tota activitat laboral es troba permesa, incloent les fàbriques
(hauran de contemplar els seus Serveis de Prevenció de Riscos Laborals les mesures adequades), labors agrícoles, i obres de construcció (que disposen de la corresponent llicència d’obres i realitzades per empreses donades d’alta). ÚNICAMENT es restringeix l’obertura al públic de determinats locals i establiments minoristes (persianes baixades i portes tancades).

La resta poden continuar funcionant sempre que es garantisca les recomanacions de sanitat.

– Sorgiran molts dubtes, de totes maneres, sap la Comandància del vostre esforç i dedicació. Esteu evitant morts i malalts futurs.

Un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *