S’inicia el pla de vigilància i control del mosquit tigre

Et proporcionem, també, consells per a fer front des de casa al mosquit tigre.

El programa de vigilància i control de mosquits tigre es basa en la implementació de tractaments preventius / curatius en focus potencials de cria de larves, amb l’objectiu de mantenir el nivell de plagues sota control i minimitzar les molèsties causades pel mosquit tigre.

El pla de control consisteix en:

– Instal·lació de trampes de mostreig (trampes de control de larva / adult) distribuïdes en zones d’horts públics del centre del municipi (zones municipals enjardinades amb vegetació, cementeri o jardins potencials dins dels centres públics).

– Tractaments preventius per a clavegueres del centre o zones periurbanes, especialment en zones crítiques (centres educatius o de salut, parcs / jardins públics…).

– Tractaments correctius de larvicides quan es detecta la presència del mosquit tigre a les trampes, realitzant tractaments setmanals fins que en disminuïsca la presència.

ATENCIÓ A LES RECLAMACIONS CIUTADANES

Durant la visita programada també s’abordaran aquelles queixes ciutadanes que puguen sorgir per controlar la zona, atendre la queixa i proposar accions correctores si cal. Este servici proporciona un doble valor, ja que, a més d’assessorar i conscienciar directament al veïnat, permet valorar la presència de brots de mosquit tigre a les cases o comunitats (sota el permís del propietari) i proporciona informació addicional al mapa georeferenciat de presència del mosquit tigre.

CONSELLS CONTRA EL MOSQUIT TIGRE

L’Ajuntament ha distribuit tríptics amb informació sobre el mosquit tigre. Consulteu la pàgina de la Generalitat amb consells per combatre des de casa el mosquit tigre:

Què és el mosquit tigre? (tríptic)

Balcons, patis i jardins

Horts urbans

Al cementeri

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *