Ròtova inicia la redacció del Pla Director del palau dels Comtes

La setmana passada, l’arquitecte Tirso Ávila, junt a l’equip Oppidum & Terra de patrimoni, ha començat l’estudi per a la redacció del Pla Director del palau dels Comtes de Ròtova, de la mà de l’Ajuntament de Ròtova, un edifici que va estar habitat fins fa poques dècades per famílies de la localitat.

El Pla Director és un document cabdal i necessari que regirà els futurs treballs de restauració del monument, així com els usos de les diferents dependències, d’acord amb les necessitats de la població, però amb el màxim respecte per l’edifici protegit. L’alcalde i regidor de Patrimoni, Jordi Puig, ha explicat que “per al municipi suposa un pas important perquè permetrà planificar les actuacions i els usos del bé, a banda de poder accedir a altres ajudes que fins ara no estan al nostre abast. A més, volem que este procés de recuperació del patrimoni siga participatiu, volem fer-lo de la mà de la gent”.

El Palau dels Comtes de Ròtova és el monument més rellevant dins de l’arquitectura urbana de Ròtova. Es tracta d’una casa senyorial bastida al llarg de la segona meitat del segle XVI pel cavaller Pere Figuerola i Cruïlles, sobre les restes d’un primer palau arrasat durant la guerra de les Germanies l’any 1521. Posteriorment va ser refet i ampliat a finals del segle XVII en l’estil barroc actual.

Malgrat les diferents reformes i remodelacions sofertes, especialment al llarg del segle XX, el resultat de les primeres cates arqueològiques realitzades a primeries de l’any 2000 per Javier Ros, així com una primera inspecció ocular actual, mostren elements summament interessants al subsòl i als murs ara arrebossats amb material modern.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *