Ròtova va rebre la guia Smart City d’AVAESEN per al municipi

  • El 2020, junt a Ròtova, també l’han rebuda Agullent, Aielo de Malferit, Carrícola, Elda i Nàquera.

Ròtova va rebre la guia Smart City per al municipi, durant la celebració del Demo Day sobre Smart Cities, que va tindre lloc divendres 27 de novembre.

Les guies parteixen d’un diagnòstic de la situació en cinc àrees: innovació social; energia; medi ambient, infraestructures i habitabilitat; mobilitat urbana; i govern, economia i negocis. En cadascuna d’aquestes àrees la guia fa una anàlisi de la situació de què parteix cada municipi, per a després marcar reptes individuals en funció de les solucions que ja tenen implementades, per marcar prioritats en inversions futures en smart city, i finalment proposar exemples concrets per a cada solució de casos d’èxit que podrien ser exportats a aquest municipi en qüestió.

Cada guia és el fruit de diversos mesos de treball de tècnics de AVAESEN, tècnics i representants de cada ajuntament, i empreses que cedeixen el seu temps i coneixements perquè cada guia siga el més completa i concisa possible, i es fa de forma gratuïta. D’aquesta manera es crea un ecosistema de solucions adaptat a cada municipi, perquè a partir d’aquí decidisquen les inversions, o la sol·licitud de subvencions com les que ofereix la Diputació de València en matèria Smart City. D’aquesta manera es marca un full de ruta individualitzada.

«Este és el resultat del treball conjunt i de recull de propostes entre la població, els tècnics de l’Ajuntament i els d’AVAESEN; volem posar les solucions innovadores al servici de la gent i el medi ambient».

Demo Day Smart City 2020

El divendres 27 de novembre el Think Tank Smart Cities d’AVAESEN celebrà un nou Demo Day sobre Smart Cities, reimaginant les ciutats i fonamentat en la transformació energètica i digital. La finalitat dels Demo Days és fomentar la trobada entre empreses i startups per a la promoció de les Smart Cities entre els municipis valencians. Una de les prioritats d’aquest Demo Day és promoure la col·laboració publicoprivada en la cocreació i aplicació de solucions innovadores per millorar la qualitat de vida de les persones i dels entorns ambientals. Durant la celebració de la jornada, es van lliurar les guies elaborades al llarg de l’any. El 2020, a banda de Ròtova, també l’han rebuda Agullent, Aielo de Malferit, Carrícola, Elda i Nàquera. La trobada va tindre lloc de manera virtual a causa de la COVID-19.

El Demo Day comptà amb la col·laboració de la Diputació de València, l’Agència Valenciana de la Innovació i la Generalitat Valenciana. Hi van prendre part Metxu Balaguer, diputada d’Informàtica, Govern Obert, Cooperació Internacional i GIRSA de la Diputació de València; i Rafa Climent, Conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball de la Generalitat Valenciana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *