17 de maig, Dia Internacional contra L’LGTBIFòbia

“El 17 de maig de 1990, es va eliminar l’homosexualitat del llistat de malalties mentals, per part de l’Assemblea de l’Organització Mundial de la Salut. L’any 2004, l’ONU declarà aquesta data com l’oficial de la seua commemoració com a Dia Internacional, i a Espanya va ser reconeguda mitjançant Acord del Consell de Ministres el 26 de juny del 2009.”

Un any més, amb motiu del Dia Internacional Contra l’LGTBIfòbia des de l’Ajuntament de Ròtova i la Regidoria de Polítiques inclusives i igualtat, se sumen a la defensa dels drets i les llibertats mostrant el seu rebuig a qualsevol tipus de discurs d’odi i intolerància i amb aquest motiu compartim la campanya “CAL SABER”, amb el lema “Joves Contra la LGTBIfòbia”

Aquesta és una campanya que ha sorgit des del Calaix Jove, l’Agència d’Igualtat de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, l’Agència de promoció del Valencià i la Xarxa de Corresponsals de la Safor i centra el seu missatge a fomentar el llenguatge inclusiu i la denúncia de les discriminacions LGTBI-fòbiques que existeixen a la societat.

La campanya es basa en la difusió a les xarxes socials, panells dels IES comarcals, als 31 municipis de La Safor i centres d’informació juvenils de la comarca amb la finalitat de continuar amb la sensibilització sobre els drets socials que posseeixen totes les persones, independentment de la seva orientació sexual o manifestació d’identitat gènere, donant a conéixer tots els conceptes al voltant de la DIVERSITAT, és a dir, les diferents realitats sexoafectives i de gènere que existeixen en la nostra societat.

Es pretén conscienciar l’ús d’un llenguatge lliure d’expressions homòfobes, a fi que la joventut contribuïsca a crear un món més just i igualitari i a trencar amb la concepció binària, home i dona, que exclou moltes realitats relacionades amb la diversitat sexual i de gènere. D’aquesta manera contribuïm a aconseguir una comunicació inclusiva i igualitària.

 

Podeu trobar moltes altres definicions escanejant el codi QR o entrant a aquest enllaç 👉🏽 http://bit.ly/CalSaber

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *