Ròtova commemorarà els 500 anys de la batalla de Vernissa 

Enguany fa 500 anys de la batalla de Vernissa, del 1521. En aquest context, es produí el saqueig i la posterior refundació del municipi de Ròtova. L’Ajuntament de Ròtova ha organitzat dos actes per a commemorar aquest fet històric, tan significatiu per al municipi. 

D’una banda, divendres 23 de juliol, a les 19:30 h, al Palau dels Comtes de Ròtova, es realitzarà la xarrada ‘Ròtova: la guerra de la Germania, la batalla de Vernissa’, a càrrec del doctor en Història Medieval i en Filologia Catalana Abel Soler. L’historiador ens brindarà l’oportunitat de conéixer el context històric que envolta la batalla, el paper del senyor de Ròtova i els esdeveniments que tingueren lloc al municipi. Així mateix, hi haurà una exposició i un acte commemoratiu.

D’altra banda, diumenge 25 de juliol, a les 08:00 h, des del passeig del 9 d’Octubre, es realitzarà una passejada d’aproximadament tres hores a través de l’escenari de la batalla. El recorregut travessarà les localitzacions de Ròtova que tingueren més rellevància per al fet històric per tal d’aconseguir una immersió dels participants en el context de la batalla.

Recordeu que cal reservar plaça per als dos esdeveniments a través del telèfon 678 62 15 92 i del correu electrònic cultura@rotova.es. A més, per a la passejada recomanem l’ús de calcer adequat, aigua i gorra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *