Ròtova signa els compromisos de neutralitat climàtica per a 2050, en el marc del Pacte de les Alcaldies

Ròtova signa els compromisos de neutralitat climàtica per a 2050, en el marc del Pacte de les Alcaldies. El Palau de les Arts de València ha acollit este dijous la trobada nacional del Pacte de les Alcaldies organitzada per la Diputació de València, una cimera en la qual 300 responsables locals d’ajuntaments, diputacions i ens públics mediambientals de tota España han fet front comú contra el canvi climàtic i s’han adherit als compromisos de neutralitat climàtica fixats per la Unió Europea per a l’horitzó 2050.

Els 300 responsables locals han mostrat la seua implicació en el repte europeu de convertir-se en el primer continent climàticament neutre en 2050. Per a això, el municipalisme accepta objectius com produir un 40% d’energia renovable en 2030; accelerar la mobilitat sostenible amb un 55% menys d’emissions eixe mateix any i un 100% en 2035; i incentivar nous models de producció en municipis i ciutats amb la vista posada en la relocalització i la reducció de la petjada de carboni. De tot això s’ha parlat en una cimera amb una conclusió clara: l’acció real contra el canvi climàtic no pot esperar més.

En la trobada hi han pres part el president de la Diputació de València, Toni Gaspar; la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Mª Josep Amigó; la consellera d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà; i les diputades Dolors Gimeno i Mentxu Balaguer i el diputat Xavier Rius, entre d’altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *