Cavalcada dels Reis d’Orient a Ròtova

Ja venen els Reis Mags d’Orient!

La programació de la vespra de Reis en Ròtova començarà a les 19.30h amb la rebuda de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient, a la plaça de l’església. Una vegada a Ròtova, desfilaran en cavalcada pels carrers i es repartiran els regals per als xiquets i xiquetes del municipi.

Volem veure les teues fotos i vídeos de la nit de reis, comparteix-les en xarxes socials amb l’etiqueta #reis2022Ròtova

No hay ninguna descripción de la foto disponible.

La tradició del pandero

Un altre any més a Ròtova se celebra una tradició amb molt anys d’història. Aquest 5 de gener, a les 19.30 h, els xiquets i xiquetes de Ròtova tornen a fer soroll amb el pandero pels carrers, junt amb els seus pares i mares. Vist-te de pastoret i pastoreta i prepara llaunes i un cordell per al pandero. 

Xiquets arrossegant el pandero la vespra de Reis. Joan Batiste Muñoz Soler. Ròtova. Carrers de Sant Josep i Venerable. 1964

El dia d’abans de Reis, conta la història oral, els xiquets i xiquetes pegaven voltes pels carrers del poble arrossegant el tradicional “pandero”, que consistia en una tira de pots i llaunes lligades d’un cordell. Amb els panderos, la xicalla provocava un gran enrenou per Ròtova, per evitar que els reis en passaren de llarg. I és que es creia que els xiquets i les xiquetes que no l’arrossegaren, es quedarien sense que els eixiren els Reis.

La celebració es realitzarà mantenint totes les mesures de seguretat, és obligatori l’ús de màscara i s’ha de mantindre la distància de seguretat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *